OVER ONS

Ons bedrijf, wie we zijn, wat we doen en hoe het allemaal begonnen is.

Ons bedrijf is gevestigd in de Noorderkempen, Merksplas en is een vaste waarde in de sector.
Samen met mijn echtgenote sta ik aan het roer van Ledershop Cavents.

Het bedrijf dat we nu runnen is een afstammeling van Lederwaren – Maroquinerie Cavents, dat werd opgericht door mijn vader Cyriel Cavents. Ik leerde al van kinds af de kneepjes van het vak in het atelier van mijn vader. Na schooltijd werd de boekentas aan de haak gehangen en ging ik mijn vader meehelpen in de zaak.

Na mijn studies nam ik samen met mijn broer het familiebedrijf over. Oorspronkelijk produceerden we kleine lederwaren, zoals portefeuilles, portemonnees, pennenzakken, sleutelhangers, enz … Later, omwille van concurrentie van de buitenlandse markten, gingen we ons voornamelijk toeleggen op de productie van agendakaften en bijbelomslagen.

Met de tijd ging ik me verder specialiseren in de herstelling van lederwaren en schoenen.
Het moederbedrijf werd stopgezet en wij richtten Ledershop Cavents op met als doel specialisatie in de herstelling van schoenen en lederwaren en daarnaast ook verkoop en productie.
Een pluspunt is dat we door onze gespecialiseerde kennis ook maatwerk kunnen leveren. 

Regelmatig produceren we eigen unieke lederen artikelen zoals portefeuilles, broekriemen, handtassen, etc., die we dopen onder de naam Caven.

Daarnaast  produceren we nu nog lederwaren voor de diamantsector, kaften voor agenda’s en maatwerk allerhande.

Onze troeven:

Aan kennis en ervaring geen gebrek.
Het vakmanschap dat wij kunnen aanbieden is een zeldzaamheid aan het worden.
Erkend als ambachtsman sinds 02/07/2018.

Bovenal streven we ernaar onze klanten de beste service aan te bieden. Door de jarenlange productie van fijne lederwaren, is onze infrastructuur bovendien uitgerust om aan vrijwel elke vraag tegemoet te kunnen komen.

Bezoek verder onze pagina’s Herstellingen, Motorsport en Lederwaren met nuttige informatie over onze kennis en vaardigheden en de producten die we aanbieden.

Vriendelijke groeten

Walter & Christine
Cavents – Van Loon

Heeft u vragen over een herstelling, product of maatwerk?